Afname sloopauto’s

Sloopauto’s worden minder aangeboden door de toename van winterbanden

De autosloperijen in Den Haag, Zoetermeer, Delft, Gouda, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Hoogvliet, Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Gorinchem krijgen minder kapotte auto’s veroorzaakt door een ongeluk aangeboden dan een paar jaar geleden.

Uit onderzoek is gebleken dat deze winter minder sloop auto’s worden opgehaald dan de vorige jaren. Bijna 50 % van de autobezitter maakt in de wintermaanden gebruik van winterbanden. In Duitsland en andere Europese landen zijn winterbanden verplicht. In ons land zal er komende jaren met betrekking tot dit onderwerp wel een wetsvoorstel komen om het gebruik van deze speciale banden te gaan verplichten.

Verkopen van een sloop auto met winterbanden zal ook sneller verlopen gezien de hogere rest waarde. De sloperijen Haarlem, sloperijen Hoofddorp, sloperijen Diemen, autosloperijen Amsterdam, sloperijen Alkmaar, sloperijen Zaandam, sloperijen Heemsteden, sloperijen Duivendrecht, sloperijen Amsterdam Zuid Oost, autosloopbedrijven Heerhugowaard, autodemontagebedrijven Weesp en voor een sloop auto met winterbanden meer geld dan een sloop auto met gewone banden.

Door de toename van het verkopen van banden is de bandenhandel een groeiende markt geworden. Vele oude banden worden van de sloop auto gehaald en worden dan opgehaald door verwerkingsbedrijven. De nog goede banden worden vaak verkocht aan opkopers die de banden weer op de markt brengen. Veel banden worden tegenwoordig ook geƫxporteerd naar Ierland en andere landen. De verwerking van de oude banden in deze zal minder milieu vriendelijk verlopen dan in ons land het geval is.

Sloopauto banden van de merken Toyota , Nissan en andere Japanse automerken worden van in de export auto’s verscheept naar Noord Afrikaanse landen om daar een tweede en of derde leven te kunnen hebben. In Brussel en Antwerpen worden de auto’s in grote vrachtschepen gereden. Tweedehands Toyota’s en tweede hands Masda’s verkopen verloopt sneller dan het verkopen van 2dehands Peugeot, Citroen of Renault.

Voor het aanbieden van sloopauto’s, schadeauto’s, apk afgekeurde auto’s en nog goede auto kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst!