Auto op kenteken gezet om emissie te ontwijken

Het derde kwartaal van 2018 gaf een enorme toename van nieuwe geregistreerde personenwagens te zien. Een stijging van ruim 40% in vergelijking met 2017. De reden zijn de strengere uitstootregels die er aan komen. Alleen al in augustus werden er ruim 40.000 auto’s op kenteken gezet blijkt uit bronnen van BOVAG, RAI en RDC, de automatiserings- en dataspecialist van de mobiliteitsbranche. [Lees meer…]

De Rijksdienst voor Wegverkeer regelt de registratie en mutaties van motorvoertuigen.

Te koop: Rolls Royce op Nederlands kenteken van kampioenbokser Muhammad Ali.

De levensgeschiedenis van deze beroemde Rolls Royce is een mooi voorbeeld van diverse voorkomende mutaties op de kentekenregistratie van een motorvoertuig.

In volgorde: 1 tenaamstelling, 2 verkoop, 3 import en of 4 uitvoer of 5 sloop. [Lees meer…]

Op de Nederlandse wegen rijden in 2017 nog steeds zo’45.00 sjoemeldiesels.

Dieselgate of het Sjoemelsoftware dossier. Het diesel-schandaal van Volkswagen kwam zo’n drie jaar geleden voor het eerst aan het licht. Op de Nederlandse wegen rijden altijd nog tienduizenden diesels met frauduleuze sjoemelsoftware aan boord. Uit een analyse van een bekende nieuwszender blijkt dat minstens vijfenveertig duizend auto’s met een dieselmotor geen update hebben gehad. [Lees meer…]

VOLKSWAGEN STOPT MET DE PRODUCTIE VAN VW-KEVER EN BEETLE

Auto’s verkopen is geen grapje en Duitse humor is een serieuze zaak.

De productie van de Volkswagen kever wordt per 2019 stopgezet. De allerbest verkochte auto ter wereld verkoopt in de 21ste eeuw zeer matig tot slecht. Nostalgie en retro hebben de Duitsers zelfs geen publicitaire oren naar. De Volkswagen Group kijkt vooruit met de ontwikkeling van innovatieve conceptcars. Composiet kunststof, lichte accu en communicatie. Een carroserie-ontwerp als design, voorzien van de innovatiefste automotive snufjes.
Deze automobielen, automobiel betekent: “zelfrijdend” worden voorzien van de nieuwste toepassingen op het gebied van navigatie. De boordcomputer plant de autoreis naar de gewenste bestemming. Bijzonderheden tijdens de reis worden worden draadloos gecommuniceerd met de “chauffeur” zijn laptop, iPad of smartphone of implantaatchip.

[Lees meer…]

NEDERLANDSE AUTOMOBILIST NEGEERT MASSAAL TERUGROEPACTIES AUTOFABRIKANTEN! HOOGSTE PERCENTAGE IN ROTTERDAM …

Volgens de Rijks Dienst voor Wegverkeer (RDW) negeren de Nederlandse automobilisten massaal de terugroepactie’s van de autofabrikanten. De RDW becijfert dat er ruim een half miljoen automobielen op de weg zijn die een zeer dringende revisie moeten ondergaan. Volgens de fabrikant is de urgentie dusdanig dat uitstel tot de volgende onderhoudsbeurt te lang kan duren.

[Lees meer…]