Sloopautos en schadeautos


Sloopautos en schadeautos 

Files door sloopauto’s en schadeauto’s in de regio Amsterdam, Haarlem, Diemen, Hoofddorp, Heemstede, Lisse, Alkmaar, Heerhugowaard, Amstelveen, Vijfhuizen, Zwanenburg, Weesp, Beverwijk, Landsmeer, Zaandam, Assendelft, Abcoude, Hillegom, Bloemendaal, Zandvoort, Nieuw Vennep. Purmerend, Castricum, Wormerveer, Halfweg, Hoorn, Aalsmeer, Breukelen,

Sloopautos en schadeautos veroorzaken tijdens de strenge nachtvorsten lange files¬† in Nederland. Vorige week hebben we een record aantal kilometers file moeten ervaren. Ruim 1000 km file met duizenden gestrande kapotte en defecte auto’s op en langs de snelwegen en op andere openbare wegen.

Sloopauto’s met lege accu’s en kapotte startmotoren, kromme wielen, deuken van achteren naar voren worden ons in deze maanden veel aangeboden om naar de sloop , sloperij en autosloperij gebracht te worden.

Rijkswaterstaat heeft per regio bedrijven opdracht gegeven om na een auto ongelijk zo spoedig mogelijk de plaats af te zetten met schermen om zo te kunnen voorkomen dat er andere weggebruikers te langzaam gaan rijden, waardoor een nog langer file gaat ontstaan.

Wanneer er vele auto’s bij het ongeluk zijn betrokken dan komt de schuldvraag van het ongeval naar boven. De aansprakelijkheid verzekeraars van de betreffende auto’s willen weten hoe en waarom het ongeluk heeft plaatsgevonden. De verzekeraars willen weten welke partij zij aansprakelijk kunnen stellen en bij wie zij de schade kunnen gaan verhalen. Er moeten foto’s gemaakt worden, de rem-meters en sporen moeten gemeten worden etc etc.

Wanneer de overheid met de verzekeraars een depot organiseren waar zij jaarlijks een overeengekomen bedrag storten waaruit schades worden betaald, die eigenlijk onderzocht zouden moeten worden, dan zal dit per jaar duizenden kilometers file besparen.

Wij worden dagelijks gebeld om een gestrande wagen van de openbare weg te halen. De ANWB haalt de auto van de snelweg en voert deze veel naar parkeerplaatsen in de omgeving om later opgehaald te kunnen worden, door de eigenaar of door een bergingsbedrijf. Autosloperijen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en/of Rotterdam mogen geen auto’s van de snelweg verwijderen. Deze werkzaamheden worden verricht door Bergingsbedrijven die de licentie hebben verkregen door Europese aanbesteding.

Dagelijks krijgen wij ook goede auto’s met een jaar apk aangeboden door mensen die de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse kosten niet meer kunnen dragen en door persoonlijke omstandigheden. Een tweedehandsauto verkopen aan ons is eenvoudig en snel te organiseren. Sloopbedrijven krijgen de laatste tijd allemaal goede auto’s op om te halen. Auto’s met een jaar of half jaar apk worden weggehaald en naar de sloop gebracht om te demonteren en vele grondstoffen in afzonderlijke bakken te sorteren om later door een gespecialiseerd verwerkingsbedrijf te verwerken voor hergebruik.

U kunt ons zeven dagen per week en vierentwintig uur per dag contact met ons opnemen.