Sloop auto verwijderingsbeleid verschilt per gemeente.

Sloop auto verwijderingsbeleid verschilt per gemeente.

Uit onderzoek is gebleken dat bijvoorbeeld in de vier grote steden in Nederland een ander beleid wordt nageleefd met betrekking tot het verwijderen van gestrande sloop autos en onbekende schade auto’s in de straten van de genoemde steden.

In een aantal steden hebben de medewerkers van parkeerbeheer de opdracht gekregen om uit te kijken naar auto’s die te lang op dezelfde plaats staan. De medewerkers moeten na het waarnemen van een defecte auto de betreffende sloopauto voorzien van een sticker of mededeling dat de auto bijvoorbeeld binnen drie dagen verwijderd of weggehaald moet worden.

Op de notitie die goed, duidelijk en herkenbaar op de gestrande sloopauto geplaatst moet worden, moet staan dat de auto binnen een aantal dagen van de openbare weg verwijderd moet zijn. Wanneer de sloop auto niet binnen een paar dagen afgevoerd wordt dan zal de auto opgehaald worden en naar een sloperij of autosloperij in bijvoorbeeld Groningen , Friesland , Drenthe of autosloperij in Overijssel gebracht worden.

De sloperij in bijvoorbeeld Assen, Zwolle, Joure , Almelo of Enschede moet deze sloopauto’s minimaal drie weken laten staan om daarna vernietigd en gedemonteerd te worden.

Hoe dan ook verschild per gemeente en plaats de wet en regelgevingen en is er helaas geen overeenkomstig beleid mbt het afvoeren, verwijderen en weghalen van auto’s.

Wanneer u vragen heeft over het weghalen , inkopen , verkopen en opkopen van een auto dan is het goed om contact met ons op te nemen.

Wij informeren u graag en volledig over het ophalen van een auto, sloop auto, gestrande auto en wegbrengen van een schadeauto.

De Auto Ophaal Dienst.