Auto op kenteken gezet om emissie te ontwijken

Het derde kwartaal van 2018 gaf een enorme toename van nieuwe geregistreerde personenwagens te zien. Een stijging van ruim 40% in vergelijking met 2017. De reden zijn de strengere uitstootregels die er aan komen. Alleen al in augustus werden er ruim 40.000 auto’s op kenteken gezet blijkt uit bronnen van BOVAG, RAI en RDC, de automatiserings- en dataspecialist van de mobiliteitsbranche.

Nieuwste uitstoottest

Dieselgate en de sjoemeldieselsoftware veroorzaken een enorme nasleep. De EU heeft een nieuwe uitstoottest verplicht gesteld. De oude meetmethode gaf geen precieze betrouwbare meting van de auto bij normaal rijgebruik in het dagelijks verkeer. Met de nieuwe uitstoottest zal blijken dat de auto een veel hogere CO2 uitstoot heeft dan met de oude test. De CO2 uitstoot is mede bepalend voor de aanschafbelasting (BPM) op de verkoopprijs. De nieuwe uitstoottest zal een hogere CO2 emisie meten en dus de verkoopprijs verhogen.

Voor automobielen geproduceerd na 1 juni geldt een andere regel. Indien getest met de oude methode moeten deze auto’s voor 1 september op kenteken gezet zijn om nog te mogen worden verkocht. Vele automerken hebben dat blijkbaar gedaan gelet op de hogere cijfers. Het voordeel is dat, behalve recht op verkoop, de verkoopprijs ook beduidend lager zal zijn. Op papier stoten deze sjoemelauto’s minder CO2 uit dan onderworpen aan de nieuwe test.
In kwartaal 3 van dit jaar is op deze wijze de nieuwe test ontdoken en veel geld verdiend.

Reclame over hogere BPM

Automerken waarschuwden in hun reclamespotjes voor verhoging van de BPM op auto’s. Het doel was om de autovoorraad onder de oude regeling zo snel mogelijk te verkopen. Feitelijk gaat de BPM niet omhoog, maar de CO2 emissie wordt nauwkeuriger gemeten. De hoogte van de CO2 emissie is bepalend voor de hoogte van het BPM tarief.

Een voorlichter van marktonderzoeksburau Aumacon meldde dat de autoimporteurs handelsvoorraden van duizenden auto’s hadden ingekocht. Eigenlijk de oude voorrad sjoemelauto’s. Daar schiet de maatschappij niets mee op, het zijn erg vervuilende auto’s.

De cijfers tegen het licht

Als je de cijfers doorlicht kom je tot een cynische conclusie. De Volkswagens die werden geregistreerd in augustus stegen met maar liefst 120% in vergelijk met vorig jaar. Juist VW was de oorzaak vanwege de sjoemelsoftware voor een nieuwe strengere uitstoottest. VW-dochteronderneming AUDI steeg met de snelle actie 108% evenals Renault met 102% en dochter Dacia pakte maar liefst 171%. Al met al cynische zakelijke praktijken die je ook sinister voor het milieu kunt noemen. Kortom: de cynistere automobielindustrie.

Sloopauto Ophalen koopt alle soorten sloopauto’s in voor cash

Sloopauto Ophalen autodemontage en autosloopbedrijf is gespecialiseerd in de opkoop en verwerking van sloopauto’s. Hoe kunt u aan Sloopauto Ophalen uw sloopauto het beste verkopen? Via de website kunt u ons bellen. Uw sloopauto kunt u aanbieden voor taxatie en offerte. Bij verkoop aan Sloopauto Ophalen komen wij uw sloopauto ophalen wanneer het u het beste uitkomt. De chauffeur taxateur betaalt u cash uit, met gratis RDW-vrijwaringsbewijs.

Laat Sloopauto Ophalen nu uw sloopauto ophalen voor kontant geld