De Rijksdienst voor Wegverkeer regelt de registratie en mutaties van motorvoertuigen.

Te koop: Rolls Royce op Nederlands kenteken van kampioenbokser Muhammad Ali.

De levensgeschiedenis van deze beroemde Rolls Royce is een mooi voorbeeld van diverse voorkomende mutaties op de kentekenregistratie van een motorvoertuig.

In volgorde: 1 tenaamstelling, 2 verkoop, 3 import en of 4 uitvoer of 5 sloop.

In het Belgische Knokke, de Noordzeekustbadplaats, biedt Bonhams veilinghuis in oktober een unieke Rolls Royce aan. De Silver Shadow Convertible, die ooit eigendom was van Cassius Clay, aka Muhammad Ali de wereldkampioen boksen. Het bijzondere van deze handgemaakte Oldtimer is het feit dat hij Nederlandse kentekenplaten heeft.

Muhammad Ali kocht de Rolls nadat hij in 1970 zijn bokslicentie weer terugkreeg. Drie jaar eerder moest hij na dienstweigering voor zijn tour of duty in Vietnam die inleveren.

  1. RDW-Tenaamstelling gaat via een kentekencard met een unieke tenaamstellingscode. Een negencijferige code die bestaat uit twee delen. Het eerste deel ontvangt u bij de overschrijving, het tweede deel met de RDW kentekencard. Voeg de twee delen samen tot een code die u gebruikt bij diverse mutaties op de RDW- kentekenregistratie. De H. J. Mulliner afdeling Park Ward heeft deze Rolls-Royce Silver Shadow Convertible met de hand gebouwd. Het kostte vijf maanden extra om alle aanpassingen uit te voeren.
    Deze uitvoering behoort tot de 272 voertuigen die uitgerust zijn met het stuur aan de linkerkant voor de Europese markt en bleek een doorslaand succes. De populariteit van de Silver Shadow cabriolet leidde tot de lancering van de al even fameuze Corniche, vernoemd naar de chique rondweg aan de Franse Cote d’Azur.
  2. RDW- auto verkopen: Bij een kentekenloket kan de koper zelf met de benodigde documenten de auto op zijn naam zetten. Geef hem daartoe het Tenaamstellinigsbewijs en het Overschrijvingsbewijs of de kentekencard en de unieke tenaamstellingscode. Ali kocht in 1970 de open Rolls voor de ronde som van 12.000 Engelse Ponden. Omgerekend komt dat in 2018 neer op plusminus 214.000 Euro, slechts de helft van de nieuwprijs in Nederland van de Rolls Royce Dawn, die de Shadow en de Corniche opvolgt. De fraaie zilvergrijze bolide is in 1999 naar Nederland gehaald. De Convertible was van 1970 tot en met 1976 in het bezit van Muhammad Ali. Daarna is de wagen van 1976 tot en met 1999 in bezit geweest van een Amerikaanse eigenaar. Kentekengegevens van het RDW register april 1999 naar Nederland geïmporteerd.
  3. RDW-Import: Kan bij de aanvraag van Nederlandse kentekenplaten. Als door de RDW de buitenlandse registratie overgenomen kan worden van het motorvoertuig. Volgens Veilinghuis Bonhams is de Rolls Royce Silver Shadow nog geheel in de originele nieuwstaat als opgeleverd door H. J. Mulliner Park-Ward. De veilingmeester van Bonhams rekent er op de auto tegen een prijs 60.000 Euro af te kunnen hameren. Waarschijnlijk verlaat deze unieke historische automotive collectible ons land.
  4. RDW-Export: Van een auto met Nederlandse kentekens moet de RDW registratie worden beëindigd. Dit kan door voor “uitvoer” aan te melden. Sloopauto verkopen Rotterdam is gespecialiseerd in inkoop van luxe sloopauto’s. Je moet er niet aan denken bij deze Rolls Royce, maar de meeste automobielen, ook deze, sterven vroeg of laat een harde of een zachte dood. Bij een ongeluk raken ze zwaar beschadigd of misschien total loss. Wat rest is een autowrak voor het autodemontage bedrijf of autosloopbedrijf. Sloopauto verkopen Rotterdam is gespecialiseerd in de aankoop van dergelijke sloopauto’s. In het bijzonder voor de demontage van merkonderdelen die herbruikbaar zijn bij autoschadeherstelbedrijven. Moet u afscheid nemen van uw geliefde bolide? Bel dan Sloopauto verkopen Rotterdam!
  5. RDW-sloop: Sloop van een motorvoertuig is alleen mogelijk bij een RDW erkend autosloop en autodemontagebedrijf. De medewerker zal aan de hand van het Kentekenbewijs en of de Kentekencard met de Tenaamstellingscode de inschrijving beëindigen. Het RDW-vrijwaringsbewijs is uw bewijs van mutatie en de motorrijtuigen belasting houdt automatisch en de APK-verplichting vervalt. De autoverzekering moet u zelf stopzetten.