VOLKSWAGEN STOPT MET DE PRODUCTIE VAN VW-KEVER EN BEETLE

Auto’s verkopen is geen grapje en Duitse humor is een serieuze zaak.

De productie van de Volkswagen kever wordt per 2019 stopgezet. De allerbest verkochte auto ter wereld verkoopt in de 21ste eeuw zeer matig tot slecht. Nostalgie en retro hebben de Duitsers zelfs geen publicitaire oren naar. De Volkswagen Group kijkt vooruit met de ontwikkeling van innovatieve conceptcars. Composiet kunststof, lichte accu en communicatie. Een carroserie-ontwerp als design, voorzien van de innovatiefste automotive snufjes.
Deze automobielen, automobiel betekent: “zelfrijdend” worden voorzien van de nieuwste toepassingen op het gebied van navigatie. De boordcomputer plant de autoreis naar de gewenste bestemming. Bijzonderheden tijdens de reis worden worden draadloos gecommuniceerd met de “chauffeur” zijn laptop, iPad of smartphone of implantaatchip.

De nieuwe generaties, zoals de 2de generatie New Beetle en de huidige 3de generatie Beetle zijn life-style auto’s voor een modebewust publiek. De pragmatische ingestelde automobilist koopt nu liever een VW SUV of een VW Golf. Vervoer in volume of snel en in “style”.

De ontwikkeling van de elektrische auto is in een gestage opmars. Er is nog geen project voor een nieuwe Kever ontwikkeld. Alhoewel de Duitsers de garagedeur op een kier houden. Misschien komt er toch nog een E-Beetle, een volledig elektrische kever, met state of the art onboard worldwide communicatie. Met de toepassing van een composiet als Kevlar, dat vier keer zo licht is als staal maar honderd keer zo sterk kan een lichte auto worden geproduceerd. Met lichtere accu’s en extra acht electromotoren met propellors is de E-Drone-Beetle een feit.Door toenemende urbanisatie en overdrukke wegen kan de Kever een nieuwe vlucht nemen.

The Final Edition

In Mexico rolt medio juli 2019 de laatste Beetle van de assemblage-band. Er wordt in stijl afscheid genomen met een VW Beetle Final Edition vooral voor de Amerikaanse markt. De identiteit die Ferdinand Porsche in zijn originele ontwerp de auto meegaf is onmiskenbaar aanwezig. Dit model is stoerder en strakker gelijnd, het is een kever op stereo anabolen.

Meestal is het effect op de markt dat het publiek ineens toch graag nog een VW-kever koopt. Als extra auto erbij, om in het weekend lekker over het klaverblad te kunnen scheuren. Ook handig als boodschappen autootje voor de vergeten kruidenierswaren van de grootgrutter. Zo’n compact car is in de binnensteden ook veel makkelijker om de kinderen naar school te brengen en weer op te halen. Zo blijken emoties als nostalgie en retro style en pragmatisme als “lekker handig gewoon”, “de blits man”, toch een belangrijke rol te spelen. Dit jaar warden in Nederland slechts 74 Volkswagen kevers, New Beetles en Beetles bij de RDW op kenteken gezet. Een dieptepunt in de administratieve populariteit.

Verkoop nu uw VW-kever, New Beetle of Beetle voor CASH

Sinds de productie in Duitsland in 1938 was de Kever’s vlucht in de verkoopcijfers rijzende. De toenmalige Duitse regering wilde een auto voor iederéén: een Volkswagen. Dat komt mede omdat de Kever lange tijd de enige automobiel was die de aanstaande automobilist zich kon veroorloven. Generaties zijn opgegroeid met de VW-kever, er kwam zelfs een cabriolet. Bijnamen te over aan de hand van de achterruit. Brilkever vanwege het spijltje in de achterruit. Ovaalkever zonder spijltje. Exotisch: VWolifantsvoeten met grote achterlichten.

Laat uw Sloopauto Ophalen: Kever Occasions, Collectibles en Oldtimers.